7 razlogov, zakaj so se najuspešnejša podjetja odločila za e-izobraževanje zaposlenih

24.01.2017

E-izobraževanje ni več stvar prihodnosti. Za usposabljanje in razvijanje dodatnih znanj svojih zaposlenih ga je leta 2014 uporabljalo kar 42 % od 500 najbogatejših podjetij na svetu (Fortune 500). Zaradi izjemnih rezultatov pa se to število vsak dan veča. V podjetju IBM so ugotovili, da se produktivnost zaposlenih zaradi uvedbe e-izobraževanja lahko poveča tudi za 50%.

Zakaj je e-izobraževanje idealna rešitev tudi za vaše podjetje?

 

1. NIŽJI STROŠKI

Z e-izobraževanjem se boste izognili številnim stroškom, ki so pri klasičnem usposabljanju nujni. Ne bo vam treba najeti zunanjih predavateljev in strokovnjakov, tiskati in kupovati dodatnega gradiva ter potovati. Potreben je le enkratni vložek v kakovostno e-izobraževalno platformo, vsi nadaljnji stroški pa so minimalni. Podjetje IBM je po besedah nekdanjega vodje prodaje Dava Evansa s prehodom na e-izobraževanje prihranilo skoraj 200 milijonov dolarjev.


2. TAKOJŠEN DOSTOP

Vsebine so dosegljive 24 ur na dan. Zaposleni se učenja lahko lotijo, ko so pripravljeni, zbrani in imajo dovolj časa. Vse, kar potrebujejo, je dostop do spleta.

 

3. BOLJŠI REZULTATI IN ZNATNO VEČJA PRODUKTIVNOST

Študije so pokazale, da se večina zaposlenih pri e-izobraževanju nauči več, kot bi se pri klasičnem usposabljanju. Hitrost učenja prilagodijo svojim potrebam, učno uro pa si lahko ogledajo večkrat. Takšno izobraževanje se zelo obrestuje. Pri podjetju IBM so ugotovili, da z vsakim dolarjem, ki ga podjetje vloži v orodja in strategije e-izobraževanja, ustvari dodatnih 30 dolarjev.


elearning


4. ENOSTAVNO PREVERJANJE NAPREDKA ZAPOSLENIH

Nadrejeni imajo pregled nad napredkom svojih zaposlenih. Na kakovostnih platformah, kot je tudi BigU e-izobraževalna platforma, lahko samo z enim klikom pripravijo dnevno, mesečno ali letno poročilo za posameznika ali skupino. Ves čas lahko spremljajo, kdaj in koliko časa si zaposleni ogledujejo tečaje. Za vsak opravljen tečaj dobijo certifikat.

 

5. PRILAGODLJIVOST

Učni načrt se lahko enostavno prilagodi potrebam posameznikov in skupine. Dodajanje novega gradiva je hitro in enostavno, zato so uporabniki vedno seznanjeni z vsemi novostmi.

 

6. VEČ ZNANJA V KRAJŠEM ČASU

Stopnja pomnjenja je pri e-izobraževanju 60% višja kot pri klasičnem usposabljanju v razredu. Po poročanju združenja Brandon Hall učenci za usvojitev znanja potrebujejo od 40 % do 60 % manj časa.


7. MANJŠI OGLJIČNI ODTIS

Open University iz Velike Britanije poroča, da je pri študentih, ki študirajo na daljavo, količina v zrak izpuščenega ogljikovega dioksida za 85 % manjša kot pri tistih, ki se izobražujejo klasično.

 

E-IZOBRAŽEVANJE NAJ BO KAKOVOSTNO

Pomembno je, da se odločite za kakovostno e-izobraževanje, ki bo ponujalo vse, kar vaše podjetje potrebuje. V izobraževalni platformi BigU je poskrbljeno za vse. Zaposleni lahko dostopajo do številnih vsebin, ki so jih povezali v 9 glavnih kategorij: BigU Life System, poslovni razvoj, osebna rast, nervoznanost in pozitivna psihologija, družina in odnosi, zdravje, BigU talk, BigU scientist in BigU life events.

Vsi tečaji nadvse pozitivno vplivajo na

- produktivnost,

- poslovne odločitve,

- samozavest in

- zadovoljstvo posameznikov.

Vsako podjetje pa ima možnost dodajati in posneti lastno vsebino, pri čemer vam bomo z veseljem pomagali. Motivirani, izobraženi in samozavestni zaposleni so ključnega pomena za uspeh podjetja. Nudite jim najboljše e-izobraževanje – spoznajte jih z BigU izobraževalno platformo.

Za več informacij pišite na info@biguacademy.com

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.